در سالروز ولادت با سعادت هشتمین خورشید امامت و ولایت حضرت امام علی بن موسی الرضا(ع) مراسم جشنی با حضور مسئولین و کارکنان در نمازخانه بیمارستان رسول اکرم(ص) برگزار گردید.
این مراسم با برگزاری زیارت عاشورا همراه بود و با حضور حجت السلام برفی امام جماعت بیمارستان ضمن سخنرانی در ارتباط با شخصیت امام رضا (ع) مراسم مولودی خوانی نیز برگزار نمودند .
در پایان مراسم از شرکت کنندگان پذیرایی بعمل آمد و با انجام قرعه کشی به مناسبت ولادت امام رضا(ع) کارت هدیه ای به کارکنان اهدا گردید.
دکتر سام زراعتیاننژادسرپرست واحد فراهمآوری اعضا و پیوند دانشگاه علوم پزشکی ایران؛ به مناسبت روز اهدای عضو اظهار داشت: به دلیل کاهش اهداکننده مناسب، میزان مرگ و میر افرادی که در لیست انتظار پیوند عضوند به میزان بسیار زیادی در حال افزایش است و باید تمهیداتی برای افزایش اهدای عضو بیندیشیم.
وی افزود: اهدای بعد از مرگ قلبی یکی از این تمهیدات است که در دانشگاه علوم پزشکی ایران پایهگذاری شده است.
سرپرست واحد فراهمآوری اعضا و پیوند دانشگاه علوم پزشکی ایران در پاسخ به این سؤال که کدام اعضا از فرد زنده قابل پیوند هستند، بیان کرد: اهدای کلیه بر اساس گروههای خونی و از افراد زنده نیز صورت میگیرد؛ وزارت بهداشت نظارت دقیقی بر آن دارد و معمولاً ارتباط مالی بین فرد دهنده و گیرنده نیست و فرد دهنده و گیرنده معمولاً با یکدیگر خویشاوند هستند و در صورتی که ارتباط مادی بین فرد دهنده و گیرنده وجود داشته باشد؛ یعنی فردی کلیه خود را بفروشد، نظارتهای قانونی بر آن صورت میگیرد.
وی ادامه داد: مسئله دیگر اهدای عضو از مادر به کودک است؛ گاهی برخی کودکان به بیماریهای مادرزادی مانند بیماریهای ویلسون (رسوب مس در کبد) و آترزی صفراوی (عدم تشکیل مجاری صفراوی) مبتلا هستند که منجر به نیاز به پیوند کبد در آنها میشود و بخشی از کبد مادر برداشته و به فرزند پیوند زده میشود.
زراعتیاننژاد تصریح کرد: درمورد بقیه اعضای بدن از فرد زنده به زنده نداریم. نمیتوان قرنیه فرد زنده را به فرد نیازمند عضو پیوند زد؛ همچنین خبری مبنی بر فروش اعضایی مانند قلب به کشورهای دیگر شایعه است و به صورت رسمی و قانونی چنین امری تأیید نمیشود. بسیاری از این مسائل از سوی افراد غیرمعتبر و برای تحریک افکار عمومی نسبت به فرهنگ مقدس اهدای عضو مطرح میشود.
درتاریخ ۱۴۰۱/۲/۳۱مانور دورمیزی با موضوع قطع برق با حضور اعضاءاصلی سامانه فرماندهی حادثه (HICS)،به منظور آمادگی بیشتر بیمارستان جهت مقابله با حوادث احتمالی ،در مجتمع حضرت رسول اکرم(ص) برگزار گردید.در ابتدای مانور دبیربحران سناریو تدوین شده را مطرح نمود و سپس هر یک از اعضا چارت فرماندهی خطرات احتمالی ناشی از قطع برق و راه های پیشگیری و پاسخ به مخاطره را عنوان کردند. درپایان مقرر شد مانور عملیاتی با همین موضوع در آینده نزدیک برگزار شود.
مراسم روز جهانی شستشوی بهداشت دست در سال۱۴۰۱ با شعار " برای ایمنی متحد شویم، دستهایمان را بشویم " در ساعت ۱۰ صبح با حضور ریاست مجتمع ، معاون درمان، مدیر پرستاری ، پزشکان محترم بیمارستان ،جمعی از مسئولین و پرسنل کادر درمانی بیمارستان در سالن ابن سینا برگزار گردید.
آموزش شستن دست و استفاده از محلول ضدعفونی و اهدا لوح به پرسنل محترم حاضر در این جشن از دیگر برنامههای این مراسم بود.
دکتر سیما شکری فوق تخصص ایمونولوژی و آلرژی بالینی بیمارستان رسول اکرم(ص) درباره حساسیت فصلی یا آلرژی اظهار داشت: حساسیت فصلی یا "رینیت آلرژیک" نوعی حساسیت در مخاط بینی و سینوس است. افراد مبتلا به حساسیت فصلی معمولاً زمینه ژنتیکی، ذاتی یا ارثی دارند یعنی در اعضای خانواده آنها نیز این مشکل وجود دارد.
وی درباره علائم حساسیت افزود: چند علامت اصلی شامل آبریزش بینی، ترشحات پشت حلق، گرفتگی بینی، خارش چشم، گوش، گلو و بینی و عطسههای مکرر نشانگر حساسیت است.
این فوق تخصص ایمونولوژی و آلرژی بالینی ادامه داد: از آنجا که سینوس و بینی دو حفره متصل به هم هستند؛ ممکن است برخی افراد دچار "رینوسینوزیت آلرژیک" یا التهاب در سینوسها نیز بشوند که علامت سرفه هم به علائم فوق اضافه میشود.
وی با بیان اینکه علائم افراد مبتلا به آلرژی با بوهای مختلف، فعالیت، سرما و ... دچار نوسان یا تشدید میشود؛ خاطرنشان کرد: ممکن است افراد مبتلا به آلرژی صرفا در بینی یا سینوس این مشکل را نداشته باشند و آلرژی به سیستم تنفسی تحتانی نیز گسترش پیدا کند و به صورت بیماری آسم بروز پیدا کند.
شکری درباره راه تشخیص آلرژی بیان داشت: تشخیص آلرژی معمولاً به صورت بالینی است یعنی بر اساس شرح حال گرفتن از فرد و معاینه او، میتوان این مشکل را تشخیص داد؛ البته انجام آزمایشهایی از مخاط بینی یا خون نیز میتوانند باعث تشخیص آلرژی شود.
این فوق تخصص ایمونولوژی و آلرژی بالینی در پاسخ به این سؤال که چرا برخی افراد در فصول خاصی از سال دچار حساسیت میشوند، تصریح کرد: هر فرد ممکن است به یک یا چندعامل حساسیتزا حساسیت داشته باشد. هر گیاهی در یک فصل گردهافشانی میکند مثلاً درختها عمدتاً در فصل بهار، چمنها در تابستان و علفهای هرز در فصل پاییز گردهافشانی میکنند بنابراین هریک از این عوامل میتوانند در فصل خاصی باعث بروز حساسیت شوند. برخی افراد نیز در کل فصول سال علائم آلرژی را بروز میدهند که علت آن، وجود مواد حساسیتزا در محیطهای بسته است.
وی ادامه داد: یکی از این عوامل حساسیتزا انگلی به نام "مایت" است که در گرد و خاک و رختخواب، مبلمان و ... وجود دارد و میتواند منجر به ایجاد آلرژی شود. برخی افراد نیز نسبت به کپکها حساسیت دارند که عمدتاً در مناطق مرطوب رشد میکنند.
شکری درباره راه درمان آلرژی بیان کرد: اجتناب از عوامل حساسیتزا، اساس درمان حساسیت است. دوری کردن از مواد حساسیتزایی که در محیط بیرونی وجود دارند سخت است زیرا به هرحال گیاهان در اکثر مناطق وجود دارند و باد، گردههای گیاهان را جابجا میکند اما درمورد عوامل حساسیتزا در محیطهای بسته، میتوان با اقداماتی حساسیت را کاهش داد. برای مثال اگر فردی به مایت حساسیت داشته باشد باید رطوبت و دمای محیط بسته را کاهش دهد. برخی افراد دچار آلرژی از بخور زیاد استفاده میکنند اما هوای منزل نباید دارای رطوبت دائمی و زیاد باشد زیرا این شرایط، محیط بسته را مستعد رشد کپک و افزایش مایت میکند.
وی افزود: باید ملحفههای رختخوابها هفتهای یکبار با آب داغ شسته و محیط بسته گردگیری شود.
شکری گفت: در اتاق افراد دچار آلرژی بهتر است روی وسائل پرزدار مانند فرش، و موکت روکش کشیده شود.