گفتگوي دکتر صمداني فرد فوق تخصص غدد درباره ي کنترل قند خون در دوران کرونا
وي افزود: چربي بد خون يا LDL بايد کاهش يابد و در موارد نياز، علاوه بر کنترل قند خون در افراد ديابتي داروهاي استاتين براي بيمار تجويز شود. درمان فشار خون و مصرف داروهاي ضدپلاکت و ضدانعقاد در برخي بيماران ضروري است.
فوق تخصص بيماريهاي غدد درونريز و هورموني ادامه داد: درمانهاي دارويي بسيار متنوعي در سطحهاي مختلف براي ديابت وجود دارد، برخي از اين داروهاي جديد علاوه بر کنترل قند خون، روي سکتههاي قلبي و عروقي اثربخشي خوبي دارد و بنابراين ميتوان عوارض ناشي از ديابت را کاهش داد.
براي تفسير آزمايش خون خود از سايتها استفاده نکنيد
وي گفت: تفسير آزمايش آسان نيست و بايد پزشک آزمايش خون را تفسير کند و نبايد با اعداد بازي کرد و يا از اينترنت براي تفسير اعداد آزمايشگاهي استفاده کرد.
افزايش قندخون برخي افراد در پي شيوع کرونا
اين متخصص غدد با اشاره به افزايش قندخون برخي افراد در دوران کرونا تصريح کرد: در دوران کرونا، تجويز کورتيکواستروئيدها براي بيماران کرونايي و اثر خود ويروس کرونا بر پانکراس، باعث شده که افرادي که قندخونشان از کنترل خارج شده و نياز به انسولين پيدا کردهاند، در جوامع افزايش يابد.
تفاوت انسولين قلمي با ويالي چيست؟
وي با مقايسه انواع انسولين تصريح کرد: انسولينهاي قلمي با ويالي از لحاظ کيفيت مواد موجود در آنها، هيچ تفاوتي ندارند. انسولينهاي قلمي از لحاظ قدرت اثربخشي مانند انسولينهاي قديمي يا ويالي هستند ولي چند مزيت دارند، يکي از مزاياي آنها اين است که مکانيسم اثر انسولين قلمي، به ترشح فيزيولوژيک انسولين از پانکراس شبيهتر است و باعث افت قند کمتر و بينياز شدن بيمار از رعايت فاصله بين تزريق انسولين و مصرف غذا ميشود که باعث افزايش رضايت بيماران از روند درمان ميشود.
صمداني فرد يادآور شد: تفاوتهاي ميان نحوه تزريق انسولين، دوز آن و شرايط روحي و جسمي بيمار روي روند درمان اثر دارد. داروهاي آگونيست GLP? نيز در کنترل ديابت موثرند، مصرف انسولين را کاهش ميدهند، احساس سيري ميدهند و در بيماراني که مشکل قلبي عروقي دارند، ميتوان از اين دسته داروها استفاده کرد.
وي با بيان اينکه ديابت يک بيماري شايع است، تصريح کرد: بايد ميزان غربالگري افزايش يابد تا آگاهي بيماران از ابتلاي خود بيشتر شود.