گفتگوي دکتر صالح محبي فوق تخصص گوش و حلق و بيني درباره ي بيماري قارچ سياه
صالح محبي، فوق تخصص گوش، حلق و بيني و فلوشيب قاعده و جمجمه درباره علائم ابتلا به قارچ سياه گفت: رنگ موکورمايکوزيس يا قارچ سياه، سياه نيست و ضايعاتي که ايجاد مي کند ضايعه اي تيره و سياه رنگ است و شايد به همين دليل به اين اسم معروف شده است.
او با بيان اينکه اين بيماري انواع مختلفي دارد، افزود: چيزي که ما بيشتر با آن درگير هستيم انواعي است که با سينوس ها، چشم و مغز درگير است همچنين درگيري هاي گوارشي، پوستي و ريوي را نيز به همراه دارد.
محبي ادامه داد: به طور کلي اين بيماري شناخته شده است و از قبل نيز بوده است؛ همچنين در بحران اخير کرونا به علت افزايش مصرف داروهاي کورتن و درگيري بيماري کرونا با افرادي که نقص ايمني داشتند، اين بيماري شعله ور شده است.
اين فلوشيب قاعده و جمجمه تصريح کرد: اين بيماري با تهاجم به قسمت هاي مخاطي درشرايطي که قندخون بالا باشد يا اکسيژن مناسب وجود نداشته باشد، رشد پيدا مي کند و گسترش آن بيشتر مي شود.
محبي بيان کرد: اين بيماري در سينوس ها باعث خوردگي سينوس ها و ورود به حفره ي چشم مي شود همچنين درگيري شاخک ها و مخاط داخل بيني را نيز به همراه دارد.
او با اشاره به اينکه اين بيماري کام و قسمت هاي استخواني را درگير مي کند و نيازمند درمان سختگيرانه است، گفت: در چنين مواردي در زمان تشخيص نمونه برداري انجام مي شود و بعد از برداشتن ترشحات و رسيدن به بافتي که خون داشته باشد، درمان با دارو هاي ضد قارچي صورت مي گيرد.
محبي تصريح کرد: درصورت عدم درمان به موقع و مناسب، گسترش بيماري در حفره چشم باعث خارج کردن چشم و از بين رفتن بيماري مي شود و با گسترش آن به قسمت هاي مغزي شانس زنده ماندن بيماري نزديک به صفر مي شود.
اين فوق تخصص گوش، حلق و بيني با بيان اينکه در چندماه اخير تعداد زيادي کيس هاي درگير با موکورمايکوزيس را شاهد بوديم که تقريبا ?? درصد آن ها ناشي از درگيري هاي بعد از کرونا بود، افزود: تقريبا با تمهيداتي که صورت گرفت بيماري ?? درصد اين افراد به خوبي کنترل شد و متاسفانه ?? درصد مرگ و مير را داشتيم که به علت درگيري مغزي ايجادشده بود. همچنين ?? درصد از اين افراد بستري طولاني را با جراحي هاي مکرر و وسيع از جمله تخليه چشم و فک را داشته اند.
محبي افزود: اميدواريم با توجه سيستم پزشکي به هر نوع علائمي که به اين بيماري شک ايجاد کند با تجويز دارو هاي مناسب براي اين بيماران اين بيماري کنترل شود همچنين مراجعه به موقع بيماران کرونايي در صورت مشاهده هر گونه سينوزيت بعد از بيماري کرونا مي تواند در کاهش اين بيماري اثرگذار باشد.