سايت هاي كاربردی
  • 1403/08/05 - 07:12
  • - تعداد بازدید: 160
  • - تعداد بازدید کنندگان: 121
  • زمان مطالعه: 4 دقیقه

بیش از 4000 خدمت کاردرمانی در 6 ماهه اول سال 1403 ارائه شد.

در آستانه روز جهانی کاردرمانی: ارائه بیش از 4000 خدمت کاردرمانی به بیش از 3000 نفر از بیماران بستری در بخش های گوناگون بیمارستان رسول اکرم (ص)

340006.mp3 بیش از 4000 خدمت کاردرمانی در 6 ماهه اول سال 1403 ارائه شد.

به گزارش روابط عمومی مجتمع رسول اکرم (ص)،

در 6 ماهه اول سال 1403 بیش از 4000 خدمت کاردرمانی توسط واحد کاردرمانی مجتمع به بیش از 3000 نفر از بیماران بستری در بخشهای گوناگون  ارائه شده است.

مجتمع حضرت رسول اکرم(ص) ششم آبان روز جهانی کاردرمانی را به تمام تلاشگران این عرصه علی الخصوص واحد کاردرمانی و کارشناسان این حوزه تبریک می‌گوید.

 

کاردرمانی که به آن ارگوتراپی نیز گفته می شود یکی از شاخه های علوم توانبخشی  است که در گروه رشته های تجربی قرار دارد .

کاردرمانی به بازیابی و تقویت توانایی های جسمی و ذهنی و روانی افرادی که به هر دلیلی دچار اختلالات شده اند کمک می کند . کاردرمان ها با ارزیابی وضعیت بیماران و طراحی برنامه های درمانی مناسب به افراد کمک می کنند تا به حداکثر استقلال در انجام فعالیت های روزمره و بهبود کیفیت زندگی خود برسند .

فدراسیون جهانی کاردرمانی برای اولین بار تاریخ 27 اکتبر 2010 را به عنوان روز جهانی کاردرمانی  معرفی کرد .

از این زمان به بعد این روز به یک تاریخ مهم در تقویم تبدیل شده است که هدف آن ترویج و بزرگداشت این حرفه در سطح بین المللی است .

 

کاردرمانی شامل چه شاخه‌هایی است؟

کاردرمانی ذهنی:

حیطه کاردرمانی ذهنی، یکی از حیطه‌های اساسی رشته کاردرمانی است. در این حیطه، کاردرمانگران با مداخلاتشان سعی می‌کنند تا کودکان نیازمند به مداخله را تا حد امکان درمان کنند. در این حیطه کودکانی با اختلال بیش فعالی و نقص توجه و اتیسم، اختلال یادگیری و عقب ماندگی ذهنی وسندرم دان و ...هستند  که نیاز به کاردرمانی دارند .

کاردرمانی جسمی:

کودکان فلج مغزی یا سی پی (سربرال پالسی) نیز می‌توانند از خدمات کاردرمانی بهره‌مند شوند. فلج مغزی به آسیب‌هایی گفته می‌شود که به سیستم اعصاب مرکزی وارد شده و به تبع این آسیب، مشکلاتی برای کودک رخ داده است. بیشتر این آسیب‌ها، آسیب‌های حرکتی هستند که راه رفتن کودک را مختل می‌کنند. کاردرمانی با بهره‌گیری از تکنیک‌های درمانی مانند تکنیک رود، بوبت و... سعی می‌کند تا شرایط این کودکان را بهبود بخشد. این حیطه از رشته کاردرمانی بسیار جذاب و اساسی است، چرا که بعد از دریافت مداخلات، شما شاهد راه رفتن کودکی خواهید بود که قبل از آن توانایی راه رفتن نداشته است.

کاردرمانی در حیطه روان:

یکی دیگر از حیطه‌ های مختلف کاردرمانی که بسیار جذاب است، حیطه روان است. در این حیطه کاردرمانگران بیشتر با بیماران بزرگسال در ارتباط هستند و با همکاری با روانپزشک، سعی می‌کنند تا مشکلات بیمار را به حداقل برسانند. بیمارانی که با مشکلاتی چون اسکیزوفرنیا، افسردگی، اختلالات خلقی، فوبیا و... دست و پنجه نرم می‌کنند؛ می‌توانند از این حیطه از رشته کاردرمانی خدمات لازم را دریافت کنند.

کاردرمانی در اختلالات ارتوپدی:

همان طور که از نام این حیطه پیدا است، کاردرمانگران در این زمینه با مشکلات ارتوپدی افراد درگیر هستند و سعی دارند تا حرکت و ثبات را تا حد امکان به فرد توان‌یاب بازگردانند. شکستگی‌های مختلف، شانه منجمد، سندروم گیرافتادگی شانه، آرنج تنیس باز (تنیس البو) و... همه و همه از بیماری‌های حیطه ارتوپدی است که کاردرمانی می‌تواند مداخلات خود را اعمال کند. به عنوان مثال فرض کنید که فردی دچار شکستگی در استخوان انگشت کوچک خود شده باشد،بعد از جراحی و سپری کردن دوران بی‌حرکتی؛ با باز کردن آتل، بیمار متوجه می‌شود که نمی‌تواند انگشت خود را مانند سابق خم کند. کاردرمانی با تکنیک‌های خود سعی می‌کند تا حرکت طبیعی را به انگشت کوچک بازگرداند. دقت کنید که هدف ما تنها معرفی حیطه‌ های مختلف کاردرمانی است و ما قصد نداریم تا همه مداخلات این رشته را ذکر کنیم.

کاردرمانی در بیماری‌های نورولوژی:

منظور از بیماری‌های نورلوژیک، بیماری‌هایی نظیر پارکینسون، ام اس، سکته مغزی، ضربه مغزی و... است. در این حیطه نیز تکنیک‌های مختلفی در کاردرمانی وجود دارد که می‌تواند به این بیماران کمک کند. آنچه که اهمیت کاردرمانی را در این حیطه، همانند سایر حیطه‌ها مشخص می‌کند؛ استقلالی است که به بیمار بازمی‌گردد. فرض کنید فردی در اثر سکته و فلج نیمی از بدن، دیگر قادر به راه رفتن نباشد. کاردرمانی با مداخلات خود می‌تواند راه رفتن فرد را ممکن سازد. حال با راه رفتن، فرد می‌تواند بسیاری از فعالیت‌های روزمره خود را با استقلال کامل انجام دهد.

کاردرمانی در سالمندان:

در این حیطه، کاردرمانگر سعی می‌کند تا با ارزیابی دقیق، مشکلات فرد سالمند را دریابد و سپس با مداخلاتش، آن مشکلات را به حداقل برساند. مشکلاتی چون آلزایمر، دمانس، اختلال خواب و... بیماری‌‌هایی هستند که کاردرمانی مداخلات گوناگونی برای آن‌ها دارد. مداخلات کاردرمانی برای سالمندان، حس ارزشمند بودن و پویایی را بار دیگر در افراد مسن ایجاد می‌کند. همچنین این مداخلات سعی در حفظ استقلال سالمندان نیز دارد.

کاردرمانی برای نوزادان نارس:

کودکانی که زودتر از بازه طبیعی به دنیا می آیند ، امکان دارد تا از لحاظ تکامل سیستم عصبی دچار اختلالاتی شده باشند. کاردرمانی درکنار سایر رشته های پزشکی سعی می کند تا مشکلات را به حداقل ممکن کاهش دهند .

کاردرمانی برای همه شعار امسال فدراسیون  جهانی است این شعار نشان دهنده نقش مهم این حرفه در جهت تسهیل توانایی افراد و جوامع و جمعیت ها برای مشارکت در فعالیت هایی است که می خواهند یا نیاز دارند یا انتظار می رود در زندگی روزمره خود انجام دهند .

  • گروه اخبار : گروه های محتوا,اخبار داخلی بیمارستان,محتوای سلامت,اخبارمجتمع
  • کد خبر : 340006
:
کلیدواژه ها
روابط عمومی مجتمع رسول
خبرنگار

روابط عمومی مجتمع رسول

تصاویر

نظرات

0 کامنت برای این مطلب وجود دارد

کامنت

Template settings