• گزارش تصویری

راه اندازی مرکز اکو قلب جنین در بیمارستان فیروزگر

| تاریخ ارسال: ۱۳۹۸/۷/۲۹ |
راه اندازی مرکز اکو قلب جنین در بیمارستان فیروزگر
مرکز فوق تخصصی اکو قلب جنین در بیمارستان فیروزگرراه اندازی شد.
به نقل از روابط عمومی بیمارستان فیروزگر: مرکز قلب جنین و کودک  بیمارستان  فیروزگر  یکی از مجهزترین مراکز اکوی قلب جنین و کودک در تهران می باشد که با هدف  تشخیص زود هنگام ناهنجاری های قلبی  کودکان زیر 18 سال که میتواند تعیین کننده ی سلامت نسل اینده ی کودکان کشورمان باشد  با بهترین فوق تخصص های قلب کودک با تعرفه ی دولتی و قرارداد با کلیه بیمه ها راه اندازی شده است . دکتر نیلوفر ترکان فوق تخصص قلب کودکان از دانشگاه تهران دارای رتبه ی دوم بورد فوق تخصصی کشور همه روزه از ساعت 8 تا 14 در خدمت شما عزیزان میباشد.
اکوکاردیوگرافی جنین
اکوی قلب جنین نام آزمون مورد استفاده برای تشخیص بیماری قلبی در مرحله جنینی و همچنین یک ابزار ضروری برای غربالگری آناتومی قلبی جنین است.
اکو قلب جنین به طور گسترده به عنوان یک سونوگرافی دقیق تعریف شده است که برای شناسایی و تشخیص بیماری‌های قلبی قبل از زایمان استفاده می‌شود.
آنومالی های قلبی جنین به عنوان یکی از شایع ترین انومالی های دوران جنینی شناخته شده که میتواند مشکلات شدیدی بعد از تولد نوزاد ایجاد کند و حتی در مواردی باعث فوت نوزاد تازه متولد شده شود.
نواقصی که جنین می‌تواند با آن مواجه شود گسترده است.  طیف متفاوت از بیماری‌های قلبی مادرزادی ساده تا بسیار پیچیده  میتواند در جنین حتی در خانوم های باردار بدون  هیچ گونه سابقه یا بیماری خاص  اتفاق بیافتد.
امروزه با توجه به پیشرفت دستگاه های اکو قلب و حضور پزشک  دوره دیده در زمینه بیماری های قلبی کودکان( فوق تخصص قلب کودکان) توصیه میشود که در تمامی خانوم های باردار 18 تا 23 هفته اکو قلب جنین انجام شود .
*به ویژه در شرایط خاص مادر و جنین انجام این  اکو ضرورت دارد.
*برخی از این شرایط در مادر و جنین عبارتند از:
مادر:
داشتن سابقه بیماری‌های قلبی مادرزادی در خانواده
مصرف داروهای ضد انعقادی و ضد تجمع پلاکت مشابه وارفارین و آسپرین
مصرف داروهای تراتوژن در زمان حاملگی مانند الکل، آمفتامین، ضدتشنج‌ها، لیتیوم ویتامین A، وارفارین
چندقلویی
سقط مکرر
مادرانی که سابقه نازایی و استفاده از روش‌های کمک باروری داشته‌اند
IVF
NT غیرطبیعی در سونوگرافی
وجود لکه اکوژن در سونوگرافی
کودک قبلی با CHD
بیماری‌های متابولیک از جمله دیابت، فنیل کتونوری
بیماری‌های عفونی مثل سرخچه، سیتومگالوویروس، آنتروویروس‌ها و پاروویروس‌ها
بیماری های اتو ایمیون مادر : بیماری های روماتیسمی ،لوپوس، شوگرن  ،اسکلرو درمی
جنین:
کاروتیپ جنین غیرطبیعی
هیدروپس
آریتمی قلب جنین یا هرگونه ناهنجاری قلبی در سونوگرافی روتین بارداری
درصورتی که در سونوگرافی بارداری هرگونه ناهنجاری کلیوی ، مغزی یا استخوانی یافت شود
تشخیص بیماری‌های کروموزومی در دوران جنینی
شک به سندرم‌های ژنتیکی از قبیل: داون، تریزومی ۱۸ و …
اکو جنین مستلزم تجربه و رویکرد سیستماتیک است و تنها پزشکان اکوکاردیوگرافیست  واجد شرایط باید این روند فوق تخصصی را انجام دهند.
مدت زمان اکوی قلب جنین ، از نیم تا یک ساعت متغیر است.
امروزه اکوکاردیوگرام جنین می‌تواند تقریبا ۱۰۰٪ از بیماری‌های جدی مادرزادی قلبی را تشخیص دهد.
مزایای اکو قلب جنین
اکوکاردیوگرافی جنین مزایای بسیار زیادی دارد با استفاده از این روش می‌توان در صورت سالم بودن قلب جنین نگرانی‌هایی که در رابطه با ناهنجاری‌های قلبی جنین می‌باشد را از بین برد .
در صورت تشخیص زودهنگام مشکلات قلبی جنین هنگام انجام اکو جنین می‌توان اقدامات لازم را جهت درمان انجام داد .
در صورتی که با انجام اکوکاردیوگرافی جنین ، آریتمی تشخیص داده شود می‌توان با دارو آریتمی و نامنظمی قلب جنین را برطرف و درمان کرد .
اگر هنگام انجام اکو جنین ، تشخیص داده شود که جنین مبتلا به بیماری سخت قلبی و غیرقابل درمان است می‌توان با تجویز پزشک و از طریق قانونی به بارداری خاتمه داد .
دپارتمان فوق تخصصی قلب کودک و جنین  بیمارستان فیروزگر
دکتر نیلوفر ترکان فوق تخصص قلب کودکان
شماره تماس :
09032920085  -   02182141638
 آدرس: میدان ولیعصر به سمت کریم خان زند خیابان به آفرین درمانگاه فوق تخصصی فیروزگر واحد اکو کودکان و جنین

دفعات مشاهده: 889 بار   |   دفعات چاپ: 15 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر